Smrteľná dopravná nehoda pri Bijacovciach, obvinení výtržníci

11.10.2006 Celý región

Smrteľná dopravná nehoda:\r\nPolicajný vyšetrovateľ v Levoči vyšetruje okolnosti, príčiny a mieru zavinenie včerajšej smrteľnej dopravnej nehody pri obci Bijac...
Smrteľná dopravná nehoda:
Policajný vyšetrovateľ v Levoči vyšetruje okolnosti, príčiny a mieru zavinenie včerajšej smrteľnej dopravnej nehody pri obci Bijacovce, okr. Levoča.

V čase o 08:50 h viedol po ceste od Bijacoviec ku križovatke s cestou I/18 osobné auto Škoda Felícia 66 ročný muž z obce Ordzovany. Na priamom úseku cesty prešiel v dôsledku nevenovaniu sa plne vedeniu auta do protismeru, kde narazil do oproti idúceho nákladného auta Avia A21. Pri zrážke utrpel 77 ročný muž, spolujazdec v Škode Felícia, ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodič Felície utrpel zranenia s dobou liečenia 2 mesiace a 58 ročný vodič Avie sa z utrpených zranení bude liečiť tiež 2 mesiace. Požitie alkoholických nápojov u vodičov nebolo zistené. Celková hmotná škoda na vozidlách bola vyčíslená na 120 000. - Sk.
Policajný vyšetrovateľ obvinil 66 ročného vodiča Škody Felície z prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví. Stíhať ho bude na slobode.

Návrh na podanie obžaloby - výtržníctvo:
Poverený príslušník PZ zo skráteného vyšetrovania v Humennom návrhom na podanie obžaloby ukončil prípad prečinu výtržníctva, z ktorého je obvinený 25 ročný muž z Humenného.
Obvinený Humenčan 7.6.2006 v ranných hodinách na Staničnej ulici v Humennom v podnapitom stave svojim pohybom po ceste obmedzoval v jazde prechádzajúce auta. Po tom, čo vodič jedného z vozidiel zastavil auto, mu obvinený sadol na kapotu. Keď ho vyzval, aby odstúpil od jeho auta a opustil cestu, začal mu vulgárne nadávať, trhal mu odev a snažil sa ho odrieť. V tomto svojom konaní pokračoval až do príchodu policajnej hliadky.
 

Vyberte región

mark